Petíció

Petíció


Portfolio Description
  • 2021. december 13.

Nagy tavaink partjai, közvetlen környezet egymás után esik áldozatul a megkérdőjelezhető célú ingatlanfejlesztéseknek, turisztikai célú beruházásoknak.
A csupán szükséges és ésszerű mértékű fejlesztésekre magvalósítására való törekvés a Balatonnál, a Fertő-tónál és a Tatai Öreg-tónál is kihívások elé állította helyi értékek megőrzéséért aggódó lakosokat, civil szervezeteket. Az egységes fellépés és az helyi lakosok érdekeinek kihangosítása érdekében jött létre a Nagy Tavak Koalíció. A Nagy Tavak Koalíció elsősorban olyan balatoni, fertő-tavi, tatai és velencei-tavi civil aktivisták, csoportosulások, szervezetek összefogása, akik maguk is valamelyik nagy tó védelmében alakultak, és akik környezetvédelmi és természetvédelmi szempontok alapján kísérik figyelemmel és értékelik a jelenleg zajló tóparti, jórészt turisztikai beruházásokat, valamint az ezeket lehetővé tevő helyi és országos szabályozást és döntéshozatalt.

Nagy tavaink védelmében nyújtottuk be a Parlament Fenntartható Fejlődés Bizottságának immár második alkalommal országgyűlési határozati javaslatunkat mely konkrét pontokat tartalmaz a természeti értékek jövő generáció részére történő megőrzésére vonatkozóan:
https://nagytavakkoalicio.hu/hatarozati-javaslat-a-tavak-vedelmeben-season-02/

Kérjük írd alá nagy tavaink védelmében indított petíciónkat!
https://nagytavakkoalicio.hu/konzultalj-velunk/