Helyi tevékenység

A Velencei-tó déli partján a helyi önkormányzat egyoldalú kezdeményezésére elkezdődött a közvetlen vízparti területek vegyes építési övezetbe való átsorolása. Ennek eredményeként a szabadstrandok területe folyamatosan csökken, egy részük magán-, vagy befektetői tulajdonba kerül, és a beépíthetőség növelése miatt lehetővé válik emeletes lakóházak építése közvetlenül a vízparton, a korábbi szabad partszakaszok helyén. A minden előzetes egyeztetés és környezeti hatásvizsgálat nélkül lefolytatott egyoldalú módosítás és annak következtében létrejövő beruházások a helyi lakosok, vállalkozások és a turizmus érdekeit nem szolgálják, továbbá veszélyt jelentenek a vízminőségre, és vízparti zöldterületek állapotára is.

Fontosnak tartjuk, hogy széles összefogással megőrizzük a Velencei-tó arculatát, természeti értékeit, valamint támogassuk a helyi lakosok és üdülőtulajdonosok társadalmi részvételét az önkormányzati településfejlesztési tervek és a lakossági igények összehangolásának megvalósításában.

Célunk a helyzet társadalmi egyeztetés formájában történő hosszú távú rendezése az önkormányzat és a lakosok részvételével.

Megosztás