Eredmények

Az Alba Natura Civil Alapítvány célja, hogy a társadalmi igényeket képviselve kiálljon a városban élő emberek érdekeiért. Ehhez szükség van a helyi lakosokra is, hogy megismerjük a véleményüket az itt történő eseményekről. Bizonyára mással is előfordult, hogy a hétköznapokban felmerülő gárdonyi problémák esetében nem tudott kapcsolatba lépni a helyi városvezetéssel, vagy többszöri megkeresésére sem érkezett válasz.

Ezért társadalmi egyeztetés keretében 2021. nyarán két alkalommal fogadóórát tartunk a Velencei-tó partján, mely alkalmak során az embereket aggasztó problémákat gyűjtöttük össze.

  • Nem megfelelő minőségű az út vagy a közvilágítás a környezetedben?
  • Szerinted szükség lenne egy új játszótérre Gárdonyban vagy Agárdon?
  • Szükség lenne gyalogátkelőhelyre egy forgalmas helyen?
  • Legyenek tovább nyitva a strandok?
  • Aggasztanak a Holdfény sétányon zajló események?
  • Szeretnél többet megtudni szervezetünkről, céljainkról, vagy egyszerűen csak beszélgetnél egyet a helyi dolgokról?

Ezekkel a kérdésekkel, témajavaslatokkal vártuk az érdeklődőket, hogy véleményüket megismerve azt eljuttassuk az önkormányzat vezetőinek, a megválasztott képviselőknek.

Zöld Estek rendezvénysorozat

Régi vágyunk volt, hogy a pandémia lezárását követően ismét tarthatóak legyenek személyes találkozók. Ennek eredménye a Gárdonyi Zöld Estek. Szerettünk volna egy igényes, étkezésre is alkalmas helyet találni, melyet a Gárdonyban található Pizza & Wurlitzer – ben találtunk meg. A harmadik előadáshoz közeledve remek eredményeket értünk el és kiváló visszajelzéseket kaptunk, így biztos, hogy folytatjuk […]

Önkénteseink a Holdfény sétányon

Önkénteseink a Holdfény sétányon jártak, ahol társadalmi munkában összeszedték a kukák hiánya miatt összegyűlt szemetet.

Petíció

Nagy tavaink partjai, közvetlen környezet egymás után esik áldozatul a megkérdőjelezhető célú ingatlanfejlesztéseknek, turisztikai célú beruházásoknak.

Részvétel a Nagy Tavak Koalíció munkájában

Az idei évben a Velencei-tó példája is megmutatta, hogy valójában milyen sérülékeny rendszer egy természetes tó, egy vizes élőhely.