Előadások

Öntsünk tiszta vizet a pohárba konferencia, 2021. december 2.

Magyarországon az ivóvízhálózat 86 %-a kockázatosnak minősül. Rendszeres karbantartás híján a vízcsövek szörnyű állapotban vannak, gyakran eltörnek, egyes településeken már komoly kihívást jelent egészséges ivóvízhez jutni.

Mindezen problémák feltárására, bemutatására, a megoldások megtalálására és valódi lépések kikényszerítésére szövetkezett 10 érintett civil csoport és 5 szakszervezet, akik Víz Koalíció néven indították el közös tevékenységüket

A Víz Akciókonferencia nevet viselő rendezvény témája az ivóvíz, pontosabban az egészséges ivóvíz szolgáltatásának nehézségei, a víz- és csatornahálózatok problémái és az ezzel kapcsolatos teendők – a panelbeszélgetéseken vizes szakemberek, szakszervezetek, önkormányzati szereplők és civil szervezetek képviselői vettek részt.

 

Az aktuális Velencei-tavi helyzetet az Alba Natura Civil Alapítvány képviseletében Horányi Tibor ismertette.

https://www.facebook.com/vizkoalicio/videos/195745652726310

2021. március 12.

Helyi horgászok kérésére készítettünk egy nem reprezentatív felmérés a tó halállományéra, a halpusztulással kapcsolatos intézkedésekre vonatkozóan, melynek eredményét a november 12-i a MOHOSZ által, első alkalommal szervezett I. Velencei-tavi Horgászfórumon tettük közzé rövid előadás keretében.

https://www.facebook.com/mohoszvelenceito/videos/280086164021474

Zöld OT – 2021. szeptember 15.

2021-ben harmincadik alkalommal rendezték meg a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozójukat augusztus utolsó hétvégéjén Keszthelyen. A találkozóra az ország szinte minden részéről közel 300-an jöttek el, akik a Georgikon Campus D épületének konferenciatermében több plenáris ülést hallgathattak végig, ill. kérdezhettek az előadóktól. A Nagy Tavak Koalíció „Nagy tavak, nagy kihívások” című pódiumbeszélgetésére augusztus 27-én került sor. A Velencei-tó helyzetét bemutató előadás hanganyaga az alábbi linken érhető el.

https://greenfo.hu/hir/nagy-tavak-nagy-kihivasok-mit-tehetnek-a-zold-civilek-a-ner-termeszetpusztitasai-ellen