Küldetésünk

Az Alapítvány a településükért, a környezetükért és a természetvédelemért elkötelezett és tenni akaró, a hagyományokat megőrizni és a város életébe beépíteni, továbbfejleszteni kívánó – elsősorban, de nem kizárólagosan Gárdonyhoz és a Velencei-tóhoz kötődő – polgárok önkéntes támogatásán alapuló szervezet.

Alapvető célunk a helyi lakosokkal, üdülőtulajdonosokkal, nyaralókkal történő együttműködés kialakítása minden olyan kérdésben, mely a Velencei-tó déli partszakaszának használatát, fejlesztését, kivételes környezeti adottságainak megőrzését célozza.

Célunk továbbá a Gárdony és Agárd területén található zöldterületek, vízfelület, partszakaszok, szabad strandterület, lejárók, közösség elől el nem zárható parti sétány, természetes és épített környezet védelme, azok szabad használatának elősegítése.

Az Alapítvány céljai megvalósítása érdekében együttműködik a hasonló célokat megvalósító hasonló civil szervezetekkel. Célkitűzéseiben megfogalmazott feladataihoz feldolgozó tanulmányokat és audiovizuális anyagokat készít. Segíti a települési önkormányzatokat természet- és környezetvédelmi feladatainak ellátásában.